iOS har fået et gedigent boost i udbredelsen i årets andet kvartal. Markedsandelen er steget med hele 5,9 procentpoint og ligger nu på 38,7%. Det viser data fra Kantar Worldpanel ComTech. Tilsvarende er Androids markedsandel faldet med 4,5 procentpoint til 61%. Android er altså stadig et godt stykke foran i USA.

Kigger man på salget af de enkelte enheder ligger iPhonen meget solidt. Hele 8 ud af de 10 bedst sælgende telefoner i USA var iPhones i seneste kvartal. Ifølge Kanter skyldes det blandt andet at Apple tilbyder iPhones over et stort prisspektrum. Lige fra $349 for iPhone SE til $1.149 for iPhone X. Det eneste sted Apple ikke er tilstede er for de helt billige telefoner. Specielt midt i spændet sidder Apple tungt på markedet og øger presset på Samsung.

Kigger man på andre lande går det også godt for Apple. I Kina er iPhone X den mest solgte telefon - og har været det hver måned siden lanceringen i november sidste år. I Kina sidder iOS på 19,4% af markedet, hvilket er en lille nedgang.

I Europa går det generelt også godt. I Tyskland er iOS vokset 2,9 procentpoint, i Frankrig 4,2 procentpoint, i Spanien 3,8 procentpoint og i resten af Europa 1,3 procentpoint.

Kun i fire af de territorier som Kantar måler i vinder Android markedsandele. Det er Japan, UK og Italien samt som tidligere nævnt Kina.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.