I den næste udgave af iOS, bliver der indbygget en funktion til oversættelse direkte i Safari. Det fremgår af en lækket udgave af iOS 14, som 9to5mac er kommet i besiddelse af.

Med oversættelsesfunktionen vil man kunne få oversat hjemmesider direkte i Safari uden brug af særlige apps eller tjenester. Koden indikerer, at man enten selv kan bede om at få oversat den hjemmesier man besøger eller af funktionen kan være automatisk, så alle hjemmesider man besøger bliver oversat som standard.

I det hele taget er der forlydender om, at Apple tester oversættelsesfunktionen i andre apps som App Store, så man kan læse beskrivelser af apps på ens eget sprog. Funktionen bliver drevet af iPhonens indbyggede såkaldte Neural Engine, der er en del af processoren, der er optimeret til maskinlæring og som står bag flere af de avancerede funktioner i iOS. Dette betyder også, at det hele klares lokalt på iPhonen så der ikke sendes data til Apples servere.

iOS 14 bliver præsenteret senere denne måned på Apples årlige udviklerkonference, WWDC. Vi kan nok godt regne med, at funktionen også vil komme i iPadOS og macOS.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.