iOS 14 indeholder en interessant funktion, der kan detektere larmende ting som sirener, dørklokker, røgalarmer eller endda hundegøen. Ideen er at folk der ikke hører så godt, kan blive orienteret med en notifikation på iPhonen ifald den opfanger en eller flere foruddefinerede lyde som de nævnte. Funktionen kan muligvis også benyttes, hvis man hører musik via sine hovedtelefoner og derfor også har svært ved at høre hvad der foregår i omgivelserne.

Funktionen skal slås til under Tilgængelighed i Indstillinger, og man kan selv vælge, hvilke lyde der skal reageres på. Og der er mange at vælge mellem. Udover de allerede nævnte er der eksempelvis løbende vand, bank på dør, barnegråd og bilhorn. Man slår så bare dem til, man ønsker der skal holdes øje med. Indstillingerne kan også tilgås fra Kontrolcenter.

Apple oplyser, at funktionen ikke kan bruges i situationer, hvor man kan komme til skade. Eller sagt på en anden måde: Apple vil ikke stilles til ansvar, hvis funktionen ikke virker 100%. Det er et tilbud, som man kan tage i mod eller lade være, men man skal ikke bruge det i situationer, hvor man er afhængig af, at det virker.

Funktionen kommer dom sit med iOS 14, der lige nu er i betatest. Den officielle frigivelse sker engang til efteråret.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.