En af nyhederne i iOS 14 og iPadOS 14 er muligheden for, at man kan ændre hvilken browser og mail-app, der skal bruges som standard. Det vil sige, at man nu kan få et reelt alternativ til Apples egen Safari og Mail.

Med den nye mulighed, vil links åbne i den browser man selv har valgt i modsætning til tidligere, hvor de altid åbnede i Safari uanset, hvilken browser man foretrak af benytte.

Helt tilsvarende er det med mails, hvor man nu kan få åbnet ens favorit mailklient, når man et eller andet sted i brugergrænsefladen klikker på et link for at skrive en ny mail.

For at kunne komme i betragtning til de nye muligheder, skal udviklerne af de givne apps selv sørge for, at opdatere deres apps til de nye muligheder. Det har flere af dem allerede gjort så som DuckDuckGo, Google Chrome og Microsoft Outlook. Regn med at mange flere følger efter i den kommende tid.

Sådan gør du

Hvis du vil indstille en anden standardbrowser eller -mailklient, skal du hente den pågældende app i App Store og åbne Indstillinger. Her finder du appen og under dens indstillinger, kan du vælge at ændre standardappen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.