Den 8. marts skrev jeg, at Apple havde planer om at udfase iMac Pro'en fra deres sortiment. Produktionen var blevet stoppet og iMac Pro ville kun kunne fås så indtil det eksisterende lager var solgt. Det lader nu til allerede at være sket. I hvert fald har Apple nu fjernet iMac Pro'en helt fra deres hjemmeside. Absolut sidste mulighed for at få fingre i en ny iMac Pro nu, er ved at købe den hos en uafhængig Apple-forhandler, hvis der findes nogle, der stadig har den på lager.

Apple opfordrer professionelle brugere til i stedet at købe 27" 5K iMac, eller Mac Pro hvis man ønsker mere fleksibilitet og flere opgraderingsmuligheder. Står man ikke akut og mangler en ny iMac, bør man dog nok afvente lanceringen af de ny M1-baserede iMacs, der ifølge rygterne sker sidst på året.

iMac Pro blev lanceret i 2017, og har ikke fået en eneste regulær opdatering siden. Prisen på 42.999 kroner har nok været en medvirkende årsag til at den ikke ligefrem er blevet revet ned fra hylderne, og derfor nu udgår.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.