Mens de fleste producenter i computerindustrien fokuserer på bærbare computere, er iMac'en stadig en vigtig del af Apples sortiment. Den første model blev lanceret i 1998, og var en medvirkende faktor i Apples succesrige omstilling fra kreative erhvervsbrugere til også at have fokus på de kræsne hjemmebrugere. iMac'en har været et ikon som en relativt billig alt-i-et-computer med en stor skærm og lækkert design. I starten udviklede designet sig ofte og hurtigt, men med god ret kan man godt sige, at det er gået i stå. Den nuværende design stammer nemlig helt tilbage fra 2012. Det vil Apple nu lave om på.

Nyt design på vej

For første gang i et årti får iMac'en nemlig nyt design. Det skriver Bloomberg, der har snakket med folk, der kender til Apples planer, men ikke ønsker at stå frem med navn. Designændringen sker i forbindelse med skiftet væk fra Intel og over til Apples egenudviklede M1-chip. Nyt design er nok så meget sagt. Vi skal ikke forvente noget radikalt anderledes end den tidsløse klassiker Apples tidligere chefdesigner Jonathan Ive skabte, men så i hvert fald et opdateret design. Blandt andet vil den sorte ramme omkring skærmen bliver markant mindre, og metalpladen under skærmen vil forsinde helt. På bagsiden vil de afrundede kanter forsvinde til fordel for et mere kantet design. Lidt ala det koncept-billede du kan se øverst.

Kommer senere på året

Ifølge oplysningerne er der to modeller under udvikling. De bærer kodenavnende J456 og J457 og dækker over to forskellige skærmstørrelser. Formodentligt i samme størrelsesorden eller lidt større end de nuværende på 21,5 tommer og 27 tommer. De er planlagt lanceret senere på året.

Apropos Apples fokus på stationære computeren så arbejder Apple i øvrigt også på to ny Mac Pro'er. Den ene skal erstatte den nuværende og vil have samme design, mens den anden bliver i halv størrelse.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.