Googles billedsøging er nu endelig kommet til iPhonen. Den hedder Google Goggles og er en del af "Google Mobile App", som kan hentes gratis i App Store.

Ideen med Google Goggles er, at man bruger et billede taget med iPhonens kamera til at søge med. Tager man for eksempel et billde af den lille havfrue, kan Goggles genkende havfruen og søger efter dette. Det kan også være et dvd-cover, en blomst eller lignende. Goggle nævner selv, at funktionen ikke virker med visse ting såsom møbler, men ellers er det bare fantasien, der sætter grænserne.

Min egen erfaring med funktionen - omend den er sparsom - er, at det ikke virker specielt godt. Visse ting kan den selvfølgelig sagtens genkende, men en hel del ting er noget rod. Derudover savner jeg mulighed for at kunne bestemme, hvor Goggles fokus skal ligge. For eksempel tog jeg et billede af en person. Goggles var dog meget mere interesseret i en svampeplakat, der hang i baggrunden (som den identificerede helt korrekt), nu var det så bare ikke den jeg var interesseret i, men personen i forgrunden. En anden ting jeg savner er muligheden for at søge på billeder fra kamerarullen og ikke kun via billeder taget her og nu.

Google Goggles virker for lidt for ufærdig, i øvrigt meget lig Googles andre tilbud. De sprøjter nye og gode ideer ud hele tiden, men får den ikke rigtigt gjort ordentligt færdige.

Hvad er jeres andres erfaring med Google Goggles. Virker det? Er det noget man vil bruge i det daglige? Der hvor jeg selv kan se ideen er, at man vil søge efter noget man ikke ved hvad hedder (og derfor ikke kan skrive Google som normalt) eller fordi det er hurtigere end at skrive. Det er ikke så tit det sker, men når man har brug for det, er det selvfølgelig godt at kunne benytte funktionen.

Opdatering: Google har fjernet funktionen fra iOS-appen igen. Deres begrundelse er at funktionen nok er sjov at bruge, men at den også manglede en klar fokus i forhold til brugbarheden i praksis.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.