Samsung oplyser, at de måske bliver nødt til at droppe lanceringen af nye Galaxy Note-modeller i år på grund af global mangel på halvledere. Ifølge en af Samsungs topledere, Koh Dong-jin, er der en voldsom ubalance mellem udbud og efterspørgsel på chips i den globale IT-industri. Det betyder ifølge Dong-jin, at det bliver svært for Samsung at lancere både en ny serie af Galaxy Note og en ny serie Galaxy S i år.

Tidligere på ugen kom det frem, at det er Qualcomm, som producerer processoren til Samsungs telefoner, der har problemer med at følge med efterspørgslen.

At Samsung udskyder en mobilserie, der ellers kommer i nye udgaver en gang om året, er ret bemærkelsesværdigt. Det overlever vi andre dog nok. Det store spørgsmål er selvfølgelige, om denne globale mangel på halvledere kommer til at få betydning for andre producenter og særligt Apples kommende produkter. Umiddelbart er der heldigvis ikke noget, der tyder på at Apple bliver ramt.

Først og fremmest fordi Apple designer deres egne chips, og får dem produceret hos TSMC. Apple skal ikke ud på markedet og købe hyldevarer og dermed kæmpe med alle de andre producenter om den samme pulje af standardchips. Sekundært fordi Apple er verdens største indkøber af halvledere. Det gør at Apple har en enorm kraft bag sine indkøb og aftaler. Er der mangel på produktionskapacitet af halvledere, er det producenterne i bunden, der kommer til at mangle og ikke Apple. Sidst men ikke mindst er Apples topchef, Tim Cook, den ukronede konge af logistikstyring. Det var Cook, der fik vendt forretningsdelen af den synkende Apple-skude tilbage omkring årtusindeskiftet fordi han havde helt styr på indkøb og kontraktproduktion.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.