Apple og Foxconn er nået et stort skridt videre i bestræbelserne på at kunne masseproducere Apple kommende AR-smartbriller. Nu er de semitransparente glas nemlig gået fra prototypestadiet til regulær prøveproduktion på en enkelt produktionslinje på en af Foxconns fabrikker i det sydvestlige Kina, hvor også de fleste iPads produceres. Det skriver The Information.

Brilleglassene har nu nået den fase man kalder engineering validation test, forkortet EVT. I denne fase er fomålet at finde ud af, om produktet virker og lever op til de krav man har fastsat både funktionelt og teknisk. Det endelige design bliver også låst fast i denne fase. Dette kræver tusindevis af testeksemplarer, og derfor skal der mere til end prototypeproduktion af enkelteksemplarer.

Når EVT-fasen er overstået går man ind i den såkaldte design verification test, hvor det endelige design bliver gennemtestet og udsat for samme forhold som i regulær brug. Denne fase er den mest komplicerede, og den der tager længst tid. Sidste fase er production validation test, hvor produktet skal gøres klar til masseproduktion.

Der er altså stadig lang vej endnu før brilleglassene er klar til brug i et produkt. Formodentligt omkring 1-2 år. Da Apples smartbriller består af andet end selve brilleglassene, kan der være andet, der forsinker projektet. Umiddelbart peger det dog på, at Apples smartbriller kommer engang i løbet af 2022.

Apple arbejder i øvrig på andre briller, der muligvis er længere fremme i processen. Det er blandt andet et VR-headset.