Det vælter ind med rygter om Mac'ens (måske) kommende skifte til ARM-processorer ala dem der sidder i iPhonen og iPaden. Det er da også store sager, og hvis det kommer til at ske, vil det være den største Apple-nyhed i mange år. Og alt tyder altså på, at den er god nok. At Apple allerede i dag, når de åbner den årlige udviklekonference, WWDC, vil fortælle nærmere om planerne og give udviklerne en god lang frist, så apps kan blive omskrevet til den nye processor.

Nu har analytikeren Ming-Chi Kuo nyt om, hvilke Mac's der bliver de første i skiftet. Mange havde nok forestillet sig, at Apple vil starte stille og roligt med en MacBook henvendt til almindelige forbrugere uden de store krav. Men det kommer ikke til at ske. Apple går til den fra start med en MacBook Pro henvendt til de professionelle. På den måde får Apple selvfølgelig også vist, at de mener det alvorligt,

Der bliver tale om en 13,3 tommers MacBook Pro med et design identisk til den nuværende MacBook i samme størrelse. Når den nye kommer, vil den eksisterende samtidig blive udfaset. Der er altså ikke tale om, at Apple vil satse på to heste. Denne kommer i første kvartal 2021.

Den næste bliver en iMac med en skærm på 24 tommer og et helt nyt design. Allerede sidst på året vil Apple lancere en ny iMac, men det er baseret på Intel-teknologi. Den nye ARM-baserede iMac vil først komme næste år.

Efter disse to vil resten af Apples computere stille og roligt kommer i nye udgaver med ARM-processor indtil de alle er opdateret. Skiftet til ARM vil være gennemført i alle Mac's inden for 12 til 18 måneder. I flere tilfælde vil skiftet være komplet til andre forbedringer såsom nyt design, ny skærmteknologi etc. Det vil altså ikke nødvendigvis kun være en ny processor, der kommer.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved skiftet til ARM her.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.