Der har allerede været en del rygter om, at Apple vil lancere en ny MacBook Pro med en skærm baseret på mini-LED i løbet af efteråret. Nu begynder der også at komme flere rygter om at yderligere Apple-produkter med mini-LED er på vej.

Når Apple har lanceret MacBook Pro'en, vil fokus komme på MacBook Air. Her skal vi forvente, at Apple skifter til mini-LED i midten af næste år. Derudover vil der komme flere af de samme ændringer, som kommer i Pro'en i år. Det gælder blandt andet smallere ramme omkring skærmen, MagSafe-connector til opladning samt flere porte og nye farver.

Der er også en ny iPad mini på vej med en skærm baseret på mini-LED. Nogle analytikere mener at den muligvis allerede kommer i år.

Men hvorfor er mini-LED så interessant at Apple arbejder på at skifte alle produkter over på denne teknologi? Mini-LED er en speciel type af LCD-teknologi, hvor man har erstattet det fælles baggrundsbelysningslag med et lag af tusindevis af meget små lysdioder. Det giver mere præcis lysstyring og bedre sortvisning. Lysstyringen i mini-LED sker ikke på pixelniveau, og er derfor ikke nær så præcis som OLED, hvor der er millioner af dioder, men markant bedre end traditionel LCD, hvorved forskellen på de to teknologier bliver mindsket gevaldigt. En meget vigtigt pointe ved Mini-LED er, at teknologien er mere simpel og billigere at producere end OLED.

Læs mere om mini-LED-teknologien her.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.