Produktionen af de forskellige iPhone 12-modeller kan ikke følge med efterspørgslen. Særligt iPhone 12 Pro har vist sig at være mere populær end Apple havde forventet, ifølge Bloomberg.

En af flaskehalsene i produktioner er de chips, der står for iPhonens strømstyring (power management). Der benyttes forskellige chips til de forskellige komponenter i iPhonen. Eksempelvis er power management-chippen til kamerasystemet fra Texas Instruments mens STMicroelectronics og Qualcomm leverer power management til iPhonens 5G-modem. Derudover benyttes der power management-chips designet af Apple selv.

Apple er ganske enkelt løbet næsten tør for en eller flere af disse power management-chips. Apple forsøger at redde situationen ved at flytte chips fra iPad-produktionen og over i iPhone-produktionen. Apple prioriteer altså at indmaden i højere grad skal anvendes i iPhone 12 frem for iPaden. Det betyder, at Apple sænker produktionen af iPads med 2 millioner enheder i år.

Udover af låne indmad fra iPad-produktionen, har Apple bestilt mere end 20 millioner andre iPhones for at få fyldt hylderne op inden julesalget starter. Det drejer sig om iPhone 11, iPhone SE og iPhone XR.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.