De seneste dag er der dukket en alvorlig fejl op i Safari til iOS. Fejlen gør at links ikke åbner, når man trykker på dem, og at et langt tryk får Safari til at fryse. Man kan typisk godt følge links der går til samme domæne som den hjemmeside man er på, men ikke på links der peger på andre domæner.

Umiddelbart er fejlen af mange blevet koblet sammen med opdateringen til iOS 9.3 i sidste uge, men da fejlen også optræder på tidligere udgaver af iOS, kan det ikke være forklaringen. Fejlen berører flere forskellige generationer iPhones såvel som iPads, så fejlen er altså heller ikke enhedsspecifik. Det er også lidt forskelligt, hvordan iPhonen reagerer, når man trykker på et link. For nogle sker der bare ikke noget, mens andre oplever at enheden fryser og skal genstartes.

Personligt er fejlen på min iPhone dukket op ud af det blå søndag morgen, efter ikke at have været tilstede lørdag aften. Det eneste der er sket i løbet af natten har været overgangen til sommertid. Jeg har intet bud på hvordan der kunne være en sammenhæng, men over de sidste par år har der været underlige fejl i iOS ved skiftet til sommertid eller normaltid.

Flere rapporterer dog at fejlen kom allerede fredag eller lørdag, så direkte relateret til skiftet til sommertid kan det altså ikke være. Noget tyder derimod på at fejlen kan være relateret til appen fra Booking.com. Det vil sige, at fejlen kun er på de enheder hvor Booking.com er installeret. Det er i hvert fald lykkedes at reproducere fejlen på friske iPhones ved at installere appen. Jeg har selv Booking.com-appen på min iPhone, men den er ikke blevet installeret eller opdateret i løbet af weekenden. Det kunne dog være interessant at finde ud af, om de læsere der oplever problemet, også har Booking.com-appen på deres enhed.

Uanset hvad, er det en voldsom stor fejl - måske en af de største fejl nogensinde i en officiel udgave af iOS. Hvordan den er sluppet gennem tre måneders så massiv betatest er lidt af en gåde.

Fejlen er ikke bare i Safari, også links i mail og til App Store skulle der være probemer med.

En midlertidig løsning, der dog ikke virker alle steder, er at slå Javascript i Safari fra under Indstilinger > Safari > Avanceret. Da langt de fleste hjemmesider er afhængige af Javascript for at fungere korrekt, er det dog en noget amputeret løsning.

Opdatering: Apple har frigivet iOS 9.3.1, der løser problemet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.