Adobe udsendte tidligere på ugen version 5.4 af deres Lightroom-app til iOS. Hvis ikke du kender Lightroom, er der en app til organisering af redigering af billeder ala Apples Fotos. Det viser sig nu, at opdateringen indeholder en alvorlig fejl, der har slettet alle de berørte brugeres billeder og personlige indstillinger, der ikke har været synkroniseret til Adobes cloud-tjeneste. Alt er væk, og det kan ikke genskabes.

Mange brugere melder på Reddit om at de har mistet flere års billeder og data. Fejlen berører ikke de brugere, der bruger Adobes cloud til datalagring og har husket at synkronisere, kun dem der lagrer data lokalt på enheden.

Man kan selvfølgelig altid argumentere for, at det er en god ide at huske at tage sikkerhedskopi af sine data. Netop fordi denne slags ting kan ske. Men omvendt er det utilgiveligt med en app, der sletter brugernes data uden varsel.

Adobe har reageret hurtigt og undskyldt samt udsendt version 5.4.1 for at sikre, at der ikke er yderligere brugere, der bliver ramt af problemet. Samtidig bekræfter Adobe, at intet af det slette data på nogen måde kan genskabes. Adobe anbefaler at man forsøger at indlæse en sikkerhedskopi, hvis man har en, men har ellers ingen løsninger til at rette op på fejlen.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.