Eve laver nogle ret fede HomeKit-produkter. Senest har jeg omtalt Eve Aqua, der giver intelligent styring af din udendørs vandhane. Der er dog mange flere til alle mulige ting. Fælles for Eve-produkterne er at de fungerer via Bluetooth og ikke kræver en bridge eller hub, som mange andre HomeKit-produkter eller gør. I stedet forbinder de direkte til ens iPhone via Bluetooth. Det er der fordele og ulemper ved.

Den største ulempe er, at man kun har adgang til produktet, når ens iPhone er inden for rækkevidde af Eve-enheden. Derfor fungerer det blandt andet ikke, når man er væk hjemmefra eller hvis enheden er placeret langt fra huset. Det kunne være et Eve-termometer sat op i drivhuset i haven. Heldigvis kan flere af Apples produkter indstilles og bruges som hjemme-hub. Det gælder HomePod, Apple TV og iPad. På den mode forbinder Eve til et af disse produkter i hjemmet, som så giver adgang til en iPhone uden for hjemmet. Det er smart nok.

Eve Extend

Den mest elegante løsning er dog in at benytte Eves egen hub. Den hedder Eve Extend, og er en Bluetooth-WiFi-hub, der kan forbinde med op til otte Eve-enheder. Opsætningen foregår nemt via Eve for HomeKit-appen. Du tilføjer Wi-Fi, giver den et navn etc. Herefter skal man tilføje de enkelte Eve-produkter via Bluetooth. Når det er gjort, har du adgang til dine Eve-enheder via Wi-Fi. Bemærk at Eve Extend ikke forstærker Bluetooth-signalet eller andet. Det fungerer alene som hub. Eve Extend skal altså stadig være inden for Bluetooth-rækkevidde af det Eve-produkt du vil forbinde med, og samtidig kunne nå dit Wi-Fi-netværk. Det giver dog alligevel noget fleksibilitet, så du måske med den rette placering, netop kan nå for eksempel termometret i drivhuset. Det er dog ikke det mest oplagte scenarie.

Det mest oplagte brugsscenarie for Eve Extend er, at man gerne vil kunne tilgå sine Eve-enheder, når man ikke er hjemme. Den opgave klarer Extend tilfredsstillende.

Eve Extend kan bruges med følgende produkter: Eve Aqua, Eve Button, Eve Degree, Eve Door & Window, Eve Energy, Eve Flare, Eve Light Switch, Eve Motion, Eve Room (med digital t display), Eve Smoke, Eve Thermo (2017) og Eve Weather. Men altså maksimalt otte enheder på grund af Bluetooth tekniske begrænsninger.