I interne builds af iOS 13 er der fundet kode der indikerer at Apple er gået i gang med at teste AR-briller. AR er en forkortelse for augmented reality, der er en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data. Dette kunne være overlejring af grafik i et par briller, der ligger som et lag over det man ser i den virkelige verden. Som eksempelvis på det mockup, der er vist på billedet øverst.

Der har i et par år været rygter om at Apple arbejder på at udvikle AR-briller. Apple har opkøbt flere firmaer med ekspertise på området og Apples folk har også ved flere lejligheder talt varm for augmented reality. Nogle konkrete tegn på produkter har vi dog ikke set - før nu.

I en intern udgave af iOS 13 er der nemlig en app kaldet STARTester beregnet til at teste AR-funktionalitet. I appen kan man vælge at få vist date i en såkaldt "head-mounted mode" hvor iPhonen simulerer AR-briller. Der er også referencer til noget kaldet StarBoard, som igen er relateret til AR. For Apple handler det om at lave nogle værktøjer, så udviklere af apps kan vælge om en apps indhold skal vises på iPhones egen skærm eller et par tilknyttede briller af en art.

I koden er der også henvisninger til et nyt produkt med kodenavnet Garta. Dette kunne meget vel være Apples kodenavn for et sæt AR-briller.

Apple har indkaldt til presseevent den 10. september. Om der allerde der bliver løftet lidt af sløret for disse Ar-briller er uvist, men man har jo lov at håbe.