Ekstra Bladet har længe været en af de nyhedssider jeg læste på iPhonen. Primært fordi de havde en iPhone-optimeret side, der gjorde det meget hurtigt lige at tjekke, om der var sket noget nyt. Det har langt fra været problemfrit. Ofte mangler der ting i den iPhone-formaterede version i forhold til den normale, så meningen forstyrres. For eksempel kan der være omtale af en fakta-boks eller et billede, der ikke er i iPhone-udgaven. Men også fordi den iPhone-formaterede side kun indeholdt udvalgte artikler fra siden. Så var der et link til en artikel, der ikke var iPhone-formateret, røg man til den normale version. Ikke optimalt, da grunden til at jeg overhovedet var på siden, var iPhone-formateringen. Det samme gør sig i øvrigt gældende for Politiken; de har også kun en udvalg af artiklerne i iPhone-formatering.

Fælles for både Politiken og Ekstra Bladet var, at man selv kunne vælge om man ville have den iPhone-optimere (ieb.dk eller ipol.dk) side eller den normale (eb.dk eller pol.dk). Men sådan er det ikke længere for Ekstra Bladets vedkommende. Nu tvinges man til den iPhone-formaterede udgave også selvom man skriver eb.dk i browseren. Som udgangspunkt er det fint nok, at en side træffer det valg for en. Faktisk er det efter min bedste overbevisning, det smarteste. Hvis det ellers er lavet ordentligt.

Sådan er det ikke på Ekstra Bladet, hvor man automatisk viderestilles til den iPhone-optimerede side uanset hvad. Så følger man et link til en artikel, der ikke er iPhone-formateret, så virker det ikke, da man ikke kan få lov at se den fulde side. Tidligere kunne man se den normale version, nu bliver man mødt af en "Linket virker ikke "-side. Det er ikke smart lavet. Hos Politiken er det da heldigvis heller ikke sådan.

Det er ualmindelig dårlig stil, at tvinge sine læsere til en udgave af sin hjemmeside der gør, at man ikke kan læse alle artikler og bliver mødt af fejl-sider. Så enten skal Ekstra Bladet fjerne spærringen igen, eller også skal de se at få formateret hele siden til iPhonen - eller i det mindste fjerne links der resulterer i fejl.

Når nu de har indført to adresser til to forskellige versioner af deres side, så folk selv kunne vælge, hvorfor så alligevel tvinge folk fra den ene version til den anden?

Opdatering: JP/Politikens Hus, der står bag Ekstra Bladet, har nu udvidet blokeringen af iPhone-brugere til også at omfatte Politiken og Jyllands Posten hjemmesider, hvor man nu ligeledes ikke længere har mulighed for at besøge den rigtige siden, men tvinges over på den iPhone-formaterede hjemmeside.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.