Dropbox vil snart tilbyde en ny type cloud-lagring af filer. Dropbox varemærke har i årevis været at synkronisere filer mellem flere computere. Det vil sige at filerne ikke kun ligger i skyen, men også på folks computer. Det er ganske smart, men har man ikke så meget plads på computeren, ville det være endnu smartere at filerne kun lå i skyen. Derved kunne man spare plads på computeren. Det er lige præcis den problemstilling, som Dropbox vil løse med et nyt initiativ kaldet "Project Infinite".

Med "Project Infinite" kan brugeren selv vælge om filer skal gemmes lokalt eller kun i skyen. Uanset hvad man gør, vil filerne fremstå af Finder og åbn-fil-dialogboksene, så man kan åbne dem helt som normalt. Man kan derfor have eksempelvis 200GB filer liggende i Dropbox og tilgængelig i Finder uden at de tager (ret meget) plads op på ens lokale drev. I stedet overføres filen, når man åbner den. Det kræver derfor selvfølgelig en internetforbindelse, og desuden tager det lidt længere tid at åbne en fil, fordi den først skal hentes i skyen. Derudover opfører den sig helt som normalt - eller som enhver anden fil på en ekstern disk.

Du kan se hvordan det virker i videoen ovenfor. Her har brugeren adgang til 10TB filer fra Dropbox, selvom de kun optager 28MB plads på drevet.

Project Infinite er allerede ved at blive rullet ud, men det sker til brugerne stille og roligt, så det er ikke til at sige, hvornår det er tilgængelige for alle.

Kom igang med Dropbox

Hvis ikke du allerede kender og bruger Dropbox er det bare med at komme i gang. Dropbox er en genial online harddisk med masser af avancerede og smarte funktioner. Med Dropbox får man lagerplads på en server i skyen, så man altid har adgang til sine filer uanset hvor i verden man er. Dropbox overflødiggør brug af USB-filer, eller at man mailer filer til sig selv.

Et godt sted at starte: Kom igang med Dropbox på Mac

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.