Apple har endnu ikke frigivet nogle priser på hvad iPad Pro kommer til at koste i Danmark. Faktisk er den ikke engang nævnt på Apples danske hjemmeside.

Det eneste vi ved omkring prisen er, hvad den komme til at koste i USA. Her starter priserne ved $799 for 32GB-udgaven (Wi-Fi).

Ud fra det kan vi dog relativt præcist gætte, hvad den komme til at koste i Danmark. Man kan ikke bare omregne de $799 efter dagens valutakurs til danske kroner. Det giver 5.299 kr, men tager ikke høje for moms og den generelle forskel på Apples priser i USA og Europa.

I stedet kan vi sammenligne med Apples andre produkter. Eksempelvis koster den billigste iPad Air og iPad mini 4 $399. Det er på nær en enkelt dollar præcist det halve af prisen på en Pad Pro.

I Danmark koster begge disse to iPads 2.999 kr. Mon ikke det er meget nærliggende at regne med, at iPad Pro kommer til at koste det dobbelt i Danmark, når den nu gør det i USA?

I såfald vil prisen på den billigste iPad Pro i Danmark være 5.999 kr.

Når det er sagt, skal det tages med forbehold. Apples priser er sjældent gennemskuelige, og ændringer i valutakurser og Apples generelle humør kan give ret store udsving - typisk i opadgående retning. Vi regner derfor med en tudse ekstra for en sikkerheds skyld, og siger at den komme til at koste lige under 7.000 kr.

Scroll ned for at se kommentarer