Ifølge flere rygter er Apple på vej til at lancere deres første hovedtelefoner af den såkaldte over-ear-type, det vil sige den klassiske af slagen med en bøjle hen over hovedet og store kopper der dækker hele øret. Apple ejer som bekendt hovedtelefonproducenten Beats - der har en del forskellige hovedtelefoner i sortimentet - men indtil videre lægger Apple selv kun navn til to forskellige udgaver af in-ear-hovedtelefonerne AirPods. Det bliver der med de nye hovedtelefoner lavet om på.

De nye hovedtelefoner kommer til at hedde AirPods Studio og får en pris på $349 i USA. Det er samme pris som Beats Studio3, der i Danmark koster 2.690 kroner.

AirPods Studio får en del avancerede funktioner. En af de mest interessante er, at man ikke vil kunne vende dem forkert. AirPods Studio har ikke en højre og en venstre side. I stedet vil en sensor automatisk finde ud af hvordan man vender dem og sende højere og venstre lydkanal ud til det rette øre. På samme måde som de nuværende AirPods‌, vil en sensor holde øje med om man tager dem af og i så fald stoppe afspilningen af musik - og genoptage den, når man tager dem på igen.

En anden spændende funktion er en equalizer med mulighed for justering af lyden, når man parer hovedtelefonerne med en Mac eller iOS-enhed.

De nye AirPods Studio hovedtelefoner skulle ifølge de seneste oplysninger blive præsenteret når WWDC-konferencen går i gang midt i juni.

Lanceringen af AirPods Studio skulle iøvrigt være første skridt i Apples plan om helt at udfase Beats-brandet for herefter kun at sælge hovedtelefoner i eget navn.

Opdatering december 2020: Apple har nu lanceret hovedtelefonerne under navnet AirPods Max.

Billedet øverst er af Beats Studio3.