Apple har i dag lanceret AirPods Max - nogle nye trådløse hovedtelefoner af over-ear-typen. De byder på Hi-fi-lyd og en række avancerede funktioner baseret på det Apple kalder computational audio. Det referer til, at en chip i hovedtelefonerne beregner og optimerer på lyden for eksempel i forhold til aktiv støjreduktion og automatisk equalizer tilpasset omgivelserne.

AirPods Max fås i fem farver: Space grey, sølv, himmelblå, grøn og lyserød. De kan bestilles fra i dag og vil være tilgængelige fra den 15. december. 

Specialudviklet design med fokus på akustikken

Fra hovedbøjlen til ørepuderne – alle elementer i AirPods Max er omhyggeligt udformet til at levere en særlig akustisk oplevelse for den enkelte bruger. Bøjlen i åndbart netmateriale, der ligger under hovedbøjlen, er lavet til at distribuere vægten og reducere trykket på hovedet. Hovedbøjlen i rustfrit stål leverer styrke, fleksibilitet og komfort til en lang række forskellige hovedformer og -størrelser. Teleskoparmene på hovedbøjlen kan nemt udvides og bliver på plads for at bibeholde den ønskede pasform.

Hver ørekop sidder fast på hovedbøjlen med en ny mekanisme, som balancerer og fordeler trykket fra ørekopperne og gør, at de kan drejes og bevæges uafhængigt af hinanden for at tilpasse sig formen på den enkelte brugers hoved. Hver ørepude er lavet af akustisk designet hukommelsesskum, så puderne kan sidde helt tæt ind til hovedet.

En Digital Crown, som er inspireret af Apple Watch, tilbyder nøjagtig lydstyrkekontrol og mulighed for at afspille lyd eller sætte den på pause, springe numre over, besvare eller afslutte telefonopkald og aktivere Siri.

AirPods Max har en Apple-designet dynamisk driver på 40 mm, som leverer fyldig, dyb bas, nøjagtige mellemtoner og skarpe, rene høje toner. Driveren har en dobbelt neodym-ringmagnetmotor som gør, at AirPods Max kan holde det man kalder Total Harmonic Distortion (støjniveauet) på mindre end 1% i hele det hørbare område, også ved maksimal lydstyrke.

Avancerede funktioner

AirPods Max er udstyret med en Apple-designet H1-chip i hver ørekop og ved hjælp af chippens 10 lydkerner udfører den det Apple kalder computational audio, som inkluderer Adaptiv EQ, Aktiv støjreduktion, Transparent lyd og rumlig lyd.

  • Adaptiv EQ: Adaptiv EQ justerer lyden efter, hvordan ørepuderne sidder ved at måle lydsignalet, der leveres til brugeren, og justere de lave og mellemhøje frekvenser i realtid. Det skaber en fyldigere lytteoplevelse, som fanger alle detaljer.
  • Aktiv støjreduktion: Hver ørekop har tre udvendige mikrofoner, som registrerer støj i omgivelserne, imens en mikrofon indeni ørekoppen overvåger lyden, der når brugerens øre. Ved hjælp af computational audio tilpasser støjreduktionsfunktionen sig hele tiden efter, hvordan hovedtelefonerne sidder og bevæger sig i realtid. 
  • Transparent lyd: Med AirPods Max kan brugerne skifte til Transparent lyd for at lytte til musik og samtidig høre lyde fra deres omgivelser – det sikrer, at alt, også brugerens egen stemme, lyder naturligt, imens lyden stadig afspilles perfekt. Du kan skifte mellem Aktiv støjreduktion og Transparent lyd ved at trykke en enkelt gang på knappen til støjkontrol. 
  • Rumlig lyd: AirPods Max bruger rumlig lyd med dynamisk registrering af hovedbevægelser til at placere lyde næsten hvor som helst i rummet og dermed levere en biograflignende oplevelse med indhold optaget i 5.1, 7.1 og Dolby Atmos. Ved hjælp af gyroskopet og accelerometeret i AirPods Max og iPhone eller iPad registrerer funktionen til rumlig lyd brugerens hovedbevægelser og enhedens placering, hvorefter den sammenligner bevægelsesdata og justerer lydområdet, så det forbliver fikseret på enheden, selvom brugeren bevæger hovedet. 

Andre egenskaber

  • Batteritid: AirPods Max har en batteritid på op til 20 timers med aktiv støjreduktion og rumlig lyd aktiveret.
  • Automatisk skift: Giver brugeren mulighed for at flytte lyd mellem iPhone, iPad og Mac helt uden problemer. Når musik afspilles fra en Mac, kan brugerne nemt modtage et opkald på deres iPhone – AirPods Max skifter automatisk. 
  • Lyddeling: Gør det let at dele streaming af lyd mellem to sæt AirPods på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV 4K. AirPods Max skal bare være i nærheden af enheden – tilslutningen sker med et enkelt tryk.

Priser og tilgængelighed

AirPods Max koster 4.799 kroner og kan bestilles fra i dag på Apples hjemmeside (link). Leveringen begynder tirsdag den 15. december.