Tidligere på sommeren fortalte Apple, om planerne for gå væk fra Intel-processorer i Mac'en for i stedet bruge ARM-baserede processorer, som Apple selv udvikler. Men det stopper ikke her, for Apple vil ikke bare udvikle selve hovedprocessoren (CPU'en), men også grafikprocessoren (GPU'en). Det skriver The China Times i en ny rapport, hvor de også kommer ind på andre Apple-relaterede ting.

Apples GPU har internt fået kodenavnet Lifuka og vil blive produceret med TSMC's 5 nm-teknologi, hvilket i øjeblikket er det ypperste, der kan lade sig gøre. Der er ikke så meget om ydelsen, men den skulle i hvert fald være bedre end den integrerede Intel-GPU, den skal erstatte. Både målt på rå ydelse samt ydelse per watt.

Tidligere har Apple brugt GPU'er fra AMD, også kalder Radeon. Radeon er sammen med NVIDEAs GeForce, de bedste grafikkort på markedet. I ARM-versionen af den kommende macOS Big Sur har Apple dog fjernet understøttelsen af AMD's grafikkort, og er derfor nødt til at tilbyde noget andet. Dette "andet" skulle altså være Apples egenudviklede GPU'er.

Den første Mac med Apples egen GPU skulle være en iMac, der er planlagt til lancering i anden halvdel af 2021.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.