Apple arbejder på en ny, banebrydende funktion til iPhonen. Den skal nemlig kunne bruges til at modtage kreditkortbetalinger med. Helt uden ekstra udstyr af nogen art vel at mærke. Det skriver Bloomberg. Der findes allerede nu løsninger, hvor man kan bruge sin iPhone eller iPad som kreditkortterminal, men det har krævet en lille ekstern kreditkortlæser, som eksempelvis Zettle tilbyder.

Med Apples nye tiltag - hvis det altså viser sig at være rigtigt - kan man bruge sin iPhone til at modtage kreditkortbetalinger direkte. Det sker ved at holde kreditkortet hen til iPhonen, hvorefter den indbyggede NFC-chip aflæser kortet og clearer betalingen. Altså det stik modsatte af, når man benytter iPhonens NFC-chip til at betale med i en trådløs terminal.

Løsningen kommer formodentligt til at blive integreret med Apple Pay. Hvilket transaktionsgebyr Apple tilbyder, og hvordan man bliver godkendt til at modtage betalinger etc. er uvist i øjeblikket. Zettle tager eksempelvis 1,95% i gebyr pr. betaling, så mon ikke Apples løsning vil komme til at ligge nogenlunde i samme leje.

Der er ingen tvivl om, at Apples løsning - ligesom Zettles - vil ruske gevaldigt op i markedet for kreditkortbetalinger, der gennem længere tid har været præget af monopollignende tilstande, og forbeholdt forretninger af en vis størrelse.

Ifølge oplysningerne, vil Apple allerede udrulle funktionen i løbet af foråret. Vi skal dog ikke tage for for givet, at den nødvendigvis kommer til Danmark. Man kunne sagtens forestille sig, at den er forbeholdt USA.

Opdatering 9/2-22: Apple har nu officielt lanceret funktionaliteten