Apple oplyser, at de senere på året vil frigive en opdatering til iOS, der gør det muligt at bruge iPhonen til at modtage kontaktløse betalinger uden brug af anden hardware. Det vil sige, at iPhonen vil kunne bruges som trådløs kreditkortterminal eller til at modtage Apple Pay-betalinger via en anden iPhone. Apple kalder den nye funktion for 'Tap to Pay'

Alt der kræves er en app fra en partner, der tilbyder denne funktionalitet. Det er altså ikke Apple selv, der vil tilbyde muligheden, men noget Apple åbner op for, så udviklere og eksisterende udbydere af den slags kan benytte sig af det. Det kunne være selskaber som PayPall, MobilePay eller hvad ved jeg. Apple oplyser at Stripe bliver de første betalingsplatform, der vil understøtte den nye funktion i løbet af foråret. Andre vil komme senere på året.

Rent praktik foregår en betaling ved, at sælger beder køber om at holde sin iPhone eller betalingskort hen til sælgerens iPhone. Herefter færdiggøres betalingen. Altså fuldstændig som vi kender det fra almindelige trådløse betalinger. Bortset fra, at sælger ikke bruger en dedikeret terminal men sin telefon. Fra købers synspunkt er der ingen forskel.

Det smarte er selvfølgelig at man kan gøre betalinger mobile, og at man sparer udgiften til betalingshardware.

Funktionen bliver tilgængelig på iPhone XS og nyere, og kommer i første omgang kun i USA. Apple nævner intet om tidsplanerne for en udrulning i resten alverden - eller om det overhovedet er planen.