For et par uger siden skrev jeg, at Apple var ved at være klar til at lancere en opgraderet HiFi-udgave af Apple Music. Altså en udgave med højere teknisk kvalitet i forhold til den nuværende. Nu er tiden kommet. Apple har i hvert fald selv lagt en teaser ind i Musik-appen, hvor der står "Gør dig klar - musikken kommer til at ændre sig for altid." Nedenunder er der en video, der viser et animeret logo, men ellers ikke afslører noget.

Det gør til gengæld web-afspilleren til Apple Music. Har er der nu referencer til ord eller fraser som "Apple Lossless", "Free Lossless", "Hi-Res Lossless", og "Dolby Atmos". Det samme fremgår af den første betaudgave af iOS 14.6 samt af Apple Music-afspilleren på Android.

To formater

Det fremgår også, at Apple vil tilbyde to forskellige højkvalitetsformater:

  • Lossless: ALAC 24-bit/48 kHz
  • High-Res Lossless: ALAC 24-bit/192 kHz

En ting man skal være opmærksom på er, at højkvalitetslyd fylder mere og bruger mere data end musik i normal kvalitet. Hvor meget kommer an på, hvilket format man vælger at benytte. I Lossless vil en sang fylde omkring 36 MB. I High-Res Lossless vil den samme sang fylde fylde hele 145 MB ifølge Apple. Dette skal sammenlignes med at den i normalt god kvalitet vil fylde 6 MB.

Lancering i denne uge til samme pris

Ifølge rygterne vil lanceringen ske i morgen, tirsdag, og prisen vil være den samme som hidtil. Der er altså ikke tale om et særligt abonnement, der sælges side om side med et standardabonnement, som eksempelvis Tidal gør det. Apple skulle i stedet bare opgradere kvaliteten af det eksisterende.

Muligvis bliver den højere kvalitet kun tilgængelig for brugere af visse af Apples AirPods såsom AirPods Pro og AirPods Max. Præcis som Apples rumlige lyd (Spatial Audio) i dag også kun er tilgængelig for visse af Apples egne enheder.