Apple har i dag præsenteret en ny udviklerordning, der støtter op om innovation og hjælper mindre virksomheder og selvstændige udviklere med at sætte skub i deres virksomheder med apps i App Store.

Langt størstedelen af de udviklere, som sælger digitale varer og tjenester i App Store, vil få glæde af det nye App Store Small Business Program, som reducerer kommissionssatsen for betalte apps og køb i apps. Udviklere kan kvalificere sig til ordningen og reducere kommissionen til 15 procent, hvis de har haft en omsætning på op til $1 million i løbet af det forrige kalenderår. Indtil nu har kommisionen i App Store været på 30 procent for alle udviklere.

Gælder fra 1. januar 2021

App Store Small Business Program starter den 1. januar 2021. Med den reducerede kommission, som ordningen tilbyder, kan mindre udviklervirksomheder og spirende iværksættere få flere ressourcer til at investere i og udvikle deres virksomheder i App Store-økosystemet.

"Mindre virksomheder er rygraden i vores globale økonomi og drivkraften bag innovation og nye muligheder i lokalsamfund over hele verden. Vi lancerer denne ordning for at hjælpe ejere af mindre virksomheder med at forme en fremtid med kreativitet og økonomisk fremgang i App Store og udvikle den slags kvalitetsapps, som vores kunder elsker", udtaler Tim Cook, Apples CEO. "App Store har været en enestående kilde til økonomisk vækst ved at skabe millioner af nye jobs og tilbyde en vej til at blive værksætter, som alle med en god idé har adgang til. Vores nye ordning fortsætter denne udvikling ved at hjælpe udviklere med at finansiere deres mindre virksomheder, løbe risici med nye idéer, udvide deres teams og fortsætte med at lave apps, som beriger brugernes liv."

Retningslinjer

Udførlige oplysninger offentliggøres i starten af december, men de grundlæggende kriterier for deltagelse i ordningen er:

  • Eksisterende udviklere, der havde en omsætning på op til $1 million i 2020 for alle deres apps, samt udviklere, som endnu ikke har lanceret deres første apps i App Store, kan kvalificere sig til ordningen og reduceret kommission. 
  • Hvis en deltagende udvikler overstiger grænsen på $1 million, vil standardsatsen for kommission være gældende resten af året. 
  • Hvis en udviklers virksomhed falder til under grænsen på $1 million i et kommende kalenderår, kan de kvalificere sig til kommissionen på 15 procent igen året efter. 

Standardsatsen for kommission i App Store på 30 procent vil fortsat være gældende for apps, der sælger digitale varer og tjenester og genererer en omsætning på over $1 million, hvilket defineres som en udviklers indtjening efter kommission.