Apple har rettet en mindre fejl relateret til Siri-søgninger. På grund af fejlen var det muligt at få adgang til folks fotos og kontakter uden kodeord på en låst iPhone 6S og 6S Plus. Kun disse to telefoner med 3D Touch har været berørt.

Metoden var relativt lige til. Via Siri skulle man foretage en søgning efter et eller andet på Twitter og håbe på at der ville dukke en tilfældig mailadresse op. Hvis der gjorde det, skulle man bruge 3D Touch til at tilføje mailadressen til en eksisterende kontakt. Det gav mulighed for at se alle kontakter på iPhonen. Når man havde valgt en kontakt, kunne man vælge at tilføje et foto, hvorfor man også fik adgang til alle fotos på iPhonen.

For at metoden skulle virke, var det et krav at man på forhpnd havde givet Siri lov til at få adgang til Twitter, ens kontakter og ens billeder.

Få timer efter at fejlen dukkede op på nettet, rettede Apple den. Ikke via en softwareopdatering til iOS, men på deres egne Siri-servere. Det er således ikke længere muligt at bruge Siri til at søge efter Twitter-indhold uden at man låser telefonen op først.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.