Apple har i denne uge søgt om patent på en dims, man sætter på fingeren, hvor den skal fungere som controller for eksempelvis et virtual reality-headset. Det viser dokumenter fra USA's patentkontor.

Patentansøgningen bærer navnet "Finger-Mounted Device With Sensors and Haptics", og det beskriver meget godt indholdet. Altså en fingermonteret enhed med sensorer og haptisk feedback. Af patentansøgningen fremgår det, at enheden skal bruges til at styre computer og "hovedmonterede skærmsystemer" der bruges til "virtual reality-indhold og/eller augmented reality-indhold". Altså eksempelvis virtuel reality-headsets.

Apple beskriver også, hvordan en fingermonteret enhed adskiller sig fra en hel handske, og hvorfor det i visse tilfælde kan være en fordel ikke at bruge en handske. Den største fordel er, at man med fingerenheden stadig kan mærke sine omgivelser.

Dimsen indeholder sensorer som kraftmålere, accelerometer, gyroskop, optiske sensorer, touch-sensorer og andet. De registrerer meget præcist hvordan bæreren bevæger sin finger og interagerer med overflader. De kan måle hvor hårdt man presser sin finger mod for eksempel en bordplade og den præcise retning af kraften.

Haptisk feedback

Der er indbygget elektronik til at give haptisk feedback til bæreren. Det vil sige en oplevet følelse af vibrationer og klik, hvis man rører noget i den virtuelle verden, man ser på headsettet. Har man en dims på hver finger, vil man eksempelvis kunne få følelsen af at skrive på et rigtigt tastatur, selvom man bare skriver med fingrene i luften.

Der har i et stykke tid været rygter om at Apple netop ville benytte sådan en dims sammen med de VR-briller, der er under udvikling og som forventes lanceret på et senere tidpunkt.