Et af de mest interessante iPhone-rygter lige nu er om Apple dropper Lightning-porten på kommende iPhones. Og ikke mindst hvad der så kommer i stedet. I et par år har der været spekulationer om hvorvidt ikke det var på tide at Apple skiftede til USB som resten af branchen. Først var det mikro-USB og nu er det USB-C. Enkelte har også ment at Apple helt burde droppe kablet opladning og udelukkende satse på trådløs opladning.

100% trådløs?

Ifølge nye rygter, var det lige præcis det Apple overvejede i forhold til iPhone 11 forud for sidste års lancering. At droppe Lightning-porten helt og satse 100% på trådløs opladning. Ifølge oplysningerne blev det overvejet meget grundigt og der blev fremlagt argumenter for og i mod. De to største argumenter for ikke at satse udelukkende på trådløs opladning var at det dengang ikke gik hurtigt nok og at en trådløs oplader ville gøre iPhonen dyrere.

Kommer måske i år

Der skulle dog ikke herske nogen tvivl om, at Apples designere ultimative håb er at få fjernet alle porte og alle knapper fra iPhonen. Og det kunne meget vel ske i år. I hvert fald, når det drejer sig om Lightning-porten. Volumen-knapper og tænd/slud-knap bliver nok ikke fjernet i denne omgang.

Det ville selvfølgelig gøre en masse tilbehør værdiløst. Powerbanks, docks, mikrofoner, tasturer etc. Men vi er ved at vore derhenne hvor der i alle tilfælde findes trådløs teknologi der kan præcist det samme. Ligesom med jack-stikket handler det mere om bekvemmelighed og gamle vaner end reelle tekniske forhindringer.

Var iPhonen blevet opfundet i dag, havde den næppe haft mulighed for kablet opladning. Dermed ikke sagt at alt vil gå gnidningsløst den dag Apple dropper Lightning-porten. Det vil være kontroversielt og irritere nogle, men de fleste vil uden de store problemer bare erkende den nye virkelighed og tilpasse sig efter den.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.