Nogle Mac-brugere oplever, at batteriet i deres MacBook Pro ikke kan oplades til mere en 1%. Det er trods alt lige i underkanten, og Apple erkender nu, at der kan være tale om en hardwarefejl.

Hvis din MacBook Pro udviser denne adfærd, kan du kontakte Apple for at få udskiftet dit batteri uden omkostninger. Der er ifølge Apple tale om "et meget lille antal" brugere af MacBook Pro fra 2016 eller 2017. MacBook Pro fra andre år er ikke berørt af denne fejl, og derfor ikke berettiget til gratis udskiftning af batteriet.

Oplever du problemet, skal du i første omgang tjekke batteriets tilstand, for at finde ud af, om det er berørt af problemet og skal til service.

Sådan kontrollerer du batteritilstanden

Du kan se, om dit batteri skal til service, ved at kontrollere batteriets tilstand:

macOS Big Sur:

  • Tryk på æblet øverst og vælg Systemindstillinger.
  • Klik på Batteri, vælg Batteri i indholdsoversigten, og klik derefter på Batteritilstand.

macOS Catalina eller tidligere:

  • Tryk på alt-tasten, og hold den nede. Samtidig skal du klikke på batterisymbolet i menulinjen øverst for at åbne menuen med batteristatus.

Hvis batteriets tilstand på disse enheder bliver angivet som "Eftersyn anbefales", bør du kontakte Apple. Hvis du får angivet, at dit batteri er normalt, er dit batteri ikke berørt af dette problem.

Sådan finder du din MacBook Pro-model

Som sagt er det kun MAcBook Pro fra 2016 og 2017, der er omfattet af Apples batteriombytning. Tjek derfor om din MacBook er fra disse år.

  • Tryk på æblet øverst og vælg Om denne Mac.

Har du en MacBook Pro-model fra 2016 og 2017, vil den være angivet som en af disse:

MacBook Pro (13", 2016, to Thunderbolt 3-porte)
MacBook Pro (13", 2017, to Thunderbolt 3-porte)
MacBook Pro (13", 2016, fire Thunderbolt 3-porte)
MacBook Pro (13", 2017, fire Thunderbolt 3-porte)
MacBook Pro (15", 2016)
MacBook Pro (15", 2017)

Du kan læse mere hos Apple.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.