Apple har opdaget, at en lille del iPhone 6s af og til lukker uventet ned på grund af problemer med batteriet. Der er ifølge Apple ike tale om et sikkerhedsmæssigt problem, men blot at iPhonen altså lukker ned selvom der ser ud til at være rigeligt med strøm på batteriet.

Problemet skyldes en produktionsfejl, hvor batteriet har været udsat for luft i for lang tid. Det betyder, at batteriet hurtigere ældes og har svært ved at holde sin spænding og kapacitet. Da iPhonen har indbygget et kredsløb, der lukker ned for batteriet, hvis spændingen bliver for lav, slukker telefonerne til trods for at de altså stadig har strøm på.

Problemet berører kun en lille andel af de iPhone 6s, der er produceret mellem september og oktober 2015.

Har du oplevet problemet, henviser Apple til, at du opsøger en "Apple Authorized Service Provider" og får tjekket din telefon. Viser de sig at være dækket af programet, bliver dit batteri skiftet uden omkostninger. Har du tidligere betalt for same reparation, kan du kontakte Apple for at få refunderet omkostningerne.

Du kan også indtaste dit serienummer på Apples hjemmeside (se link nedenfor) for at se om aden er omfattet af programmet.

Programmet løber i tre år fra købet af iPhonen.

Du kan læse mere hos Apple: www.apple.com/dk/support/iphone6s-unexpectedshutdown/

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.