Apple har frigivet iOS og iPadOS 13.5. Det er en større opdatering, hvor den største nyhed er funktioner relateret til den igangværende Corona-pandemi. Opdateringen indeholder således Apple og Googles såkaldte "Exposure Notification API", der gør det muligt for myndigheder at udvikle apps til opsporing af kontakter mellem folk der er smittet med Corona. Derudover er der opdatering til Face ID, der skal gøre oplåsning af telefonen lettere for folk, der går med ansigtsmaske. Sidst men ikke mindst er der ændringer i Gruppe FaceTime og en række andre mindre ændringer og nyheder.

Det nye Exposure Notification er et API, og ikke en app i sig selv. API er forkortelse for Application Programming Interface og uden at gå alt for meget i detaljer kan man se et API som en softwaretjeneste, som gør det muligt at for andre apps at bruge funktionerne i API'et. I dette tilfælde gør Exposure Notification API det muligt for myndigheder at benytte den tjeneste til inddæmning af Corona-smitte som Apple og Google har udviklet. Funktionerne virker derfor ikke førend man har installeret en app fra i vores tilfælde de danske sundhedsmyndigheder. Talt har 22 lande indtil videre meddelt at de vil benytte tjenesten. Deltagelse bliver frivillig, da der i indstillinger kommer en mulighed for at slå deltagelse til eller fra.

For dem der bruger ansigtsmaske har Apple tilrettet Face ID, så tastaturet, hvor man kan indtaste pinkode, hurtigere kommer frem.

FaceTime og Apple Music

I Gruppe FaceTime er der kommet en mulighed for at slå den funktion, der automatisk gør billedet af den der taler større, helt fra. I stedet er alle billeder lige store og man kan med et tryk vælge, hvilket der skal gøres større.

I Apple Music kan man nu dele en dang direkte til Instagram Stories. Desværre går den ikke den anden vej, så man kan ikkekomme fra en sang i Instagram Stories tilbage til Apple Music.

Herudover retter opdateringen nogle fejl samt lukker et par sikkerhedshuller.

Du opdaterer til iOS 13.5 i Indstillinger-appen under generelt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.