Der er kommet nye detaljerede detaljer om Apples kommende augmented reality-briller. Oplysningerne kommer fra Jon Prosser, der på det seneste er kommer med mange troværdige informationer.

Først og fremmest mener Prosser at brillerne kommer til at hedde "Apple Glass" og at de i USA vil komme til at koste fra $499. Det er det samme som iPad Air, der i Danmark koster 4.299 kroner. Det er prisen for stellet. Bruger man briller med styrke, kommer prisen for glas med styrke oveni - præcis som for almindelige briller eller solbriller. Apple Glass vil dog ikke virke med solbrilleglas i første omgang.

Apple Glass vil have indbygget skærme projektorer i begge brilleglas. De vil vise en brugergrænseflade, der i øjeblikket går under navnet Starboard. I højre side vil der være en LiDAR-sensor, til at scanne omgivelserne med. Det er den samme type scanner, som sidder i den nye iPad Pro. Apples hold af ingeniører, der arbejder på Apple Glass, benytter iøvrigt de data som iPad'ens LiDAR-sensor opsamler for at blive klogere på hvordan det fungerer. Man vil også kunne scanne de nye QR-koder, jeg også skrev om i går.

Til gengæld vil der ikke være noget indbygget kamera. Folk skal altså ikke være bange for, at brugere af Apple Glass går og tager billeder eller video i smug.

Opladningen vil foregå trådløst i en medfølgende stander. For at kunne bruge Apple Glass, skal de være forbundet til en iPhone, som vil stå for de tunge udregninger. På samme måde som Apple Watch var det i starten. Man interagerer med brillerne via forskellige håndbevægelser.

Lanceringstidspunkt

Oprindeligt var planen, at Apple vil præsentere Apple Glass som en one more thing sammen med de nye iPhones i september eller oktober, men Corona-krisen gør at det muligvis bliver skubbet til et event i marts næste år. Apple vil ikke præsentere Apple Glass uden pressefolk på plads i salen ved præsentationen, så så længe der er forbud mod store forsamlinger i Californien, sker der ikke noget. Selve lanceringen til kunderne er planlagt tilslutningen af 2021 eller starten af 2022, hvilket altså giver udviklere god tid til at udvikle apps eller funktionalitet til brillerne.

Ud over Apple Glass arbejder Apple på et sæt mere traditionelle augmentet eller virtual reality-briller, der vil komme til at minde om eksempelvis Facebooks Oculus Quest. Disse vil formodentligt blive lanceret før Apple Glass.

Billedet øverst er et konceptbillede at et par helt almindelige briller, som jeg har tilføjet lidt tekst, og har intet med Apples rigtige briller at gøre.