Apple har præsenteret en ny iPad Pro. Den er udstyret med en ultra hurtig A12Z Bionic-chip, som gør den hurtigere og mere kraftfuld end de fleste bærbare Windows-PC’er.

Den nye iPad Pro har også fået et 10 megapixel ultravidvinkelkamera, der kan zoome dobbelt så lagt ud som tidligere, samt en LiDAR-scanner med avanceret dybderegistrering.

LiDAR-scanneren måler afstanden til objekter i omgivelserne op til 5 meter væk, virker både indendørs og udendørs. Det giver en mere præcis placering i augmentet reallity-apps samt forbedrede målinger.

Sammen med lanceringen frigiver Apple iPadOS 13.4 med understøttelse af pegefelt. Frem for blot at kopiere oplevelsen fra macOS er understøttelsen af pegefelt blevet fuldstændigt nytænkt i forhold til iPad. Når brugerne bevæger deres fingre hen over pegefeltet, ændrer cursoren sig helt intuitivt for at fremhæve elementer på brugerfladen. Multi-Touch-bevægelser på pegefeltet gør det nemt og hurtigt at navigere i hele systemet uden nogensinde at skulle løfte hånden. Funktionen virker på alle iPads med iPadOS 13.4.

For at komplementere oplevelsen har Apple lanceret et nyt Magic Keyboard til iPad Pro med baggrundsbelyst tastatur og pegefel. Dette kan købes fra maj.

Priser og tilgængelighed

Den nye iPad Pro kan bestilles fra og med i dag på Apples hjemmeside (link) og fås i butikkerne fra slutningen af næste uge.

Den kommer med to skærmstørrelser (11" og 12,9") og fås i sølv og space grey. Basiskonfigurationen er på 128 GB, men den kan også fås med 256 GB, 512 GB og 1 TB.

Priserne starer ved 6.999 kroner for 11" Wi-Fi-modellen.