Den nye opdatering til Apple TV, tvOS 14, er gået lidt under radaren i forhold til de andre nye styresystemer, som Apple har haft i betatest hen over sommeren. Opdateringen er da heller ikke så stor som de andre, men der er alligevel et par regulære, gode nyheder i opdateringen.

Vigtigst er måske at YouTube nu kan streames i 4K. Se alle nyhederne herunder.

YouTube i 4K

Den måske vigtigste nyhed i tvOS 14 er understøttelse af 4K-video i YouTube. Dette kræver selvfølgelig, at man har Apple TV 4K-modellen, men selv her er det en stor nyhed, da man tidligere kun har kunnet streame i en opløsning på 1.080p.

Apropos 4K, bliver det nu også muligt, at streame 4K-video fra Fotos-appen på ens iPhone eller Mac til Apple TV.

Audio Sharing med AirPods

En anden stor nyhed er understøttelse af Audio Sharing med AirPods. Det betyder, at man vil kunne tilslutte to sæt AirPods til den samme ene Apple TV på samme tid. Dermed kan to personer se (og høre) en film sammen uden at forstyre andre i rummet.

Billede i billede

Med ‌tvOS 14‌ kan man på systemniveau, se video via en Billede i billede-funktion - det vil sige på et lille udsnit af skærmen - samtidig med, at man laver noget andet.

Apple Arcade

Apple Arcade på ‌Apple TV‌ understøtter nu flere brugere, som man kan skifte i mellen. Nu kan far og sønnike derfor spille det samme spil uden at der går rod i,hvorlangt hver i sær er nået.

Der er kommet understøttelse af flere spilcontrollere som som Xbox Elite Wireless Controller Series 2 og Xbox Adaptive Controller.

Sidst men ikke mindst, at spil på Apple TV nu bruge spilcontrollernes haptisk funktionalitet, det vil sige vibrationer etc.

Ny Hjem-sektion i Kontrolcenter

I en ny Hjem-sektion i Kontrolcenter er det muligt at styre ens HomeKit-udstyr. Der er også kommet en mulighed for at se video fra tilsluttede kameraer i Kontrolcenter.

Screensaver

Nu er det muligt selv at vælge, hvilken kategori af screensavere der skal bruges.

Tilgængelighed

tvOS 14‌ -opdatering er ude til Apple TV HD og Apple TV 4K. Har du slået automatiske opdateringer til (hvilket anbefales) behøver du ikke gøre noget, så skal systemet npk selv sørge for at installere opdateringen. Eller kan du opdatere via System > Softwareopdatering.