I forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskab i sidste uge oplyste Apples topchef Tim Cook, at Apple forventer ikke at kunne følge med efterspørgslen på iPads og Macs senere på året. Oplysningen kom i forbindelse med noget snak omkring den globale mangel på halvlederkapacitet, der er i øjeblikket.

Apple kan ikke sige noget om, hvornår produktionen kommer til at matche efterspørgslen, men at de gør hvad de kan for at få produceret nok produkter til kunderne. Der er dog ingen tvivl om, at Apple salg de kommende måneder vil være styret af produktionen og ikke af efterspørgslen. Apple regner med, at det koster $3-4 milliarder på indtjeningen i næste kvartal, at der ikke kan produceres nok Macs og iPads.

Årsagen er en kombination af en generel mangel på chips på verdensplan og et ekstraordinært stort salg af Macs og iPads under corona-nedlukningerne.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.