Apple har fået patent på en funktion, så man kan tage en gruppe-selfie selvom man ikke fysisk er det samme sted. "Syntetisk gruppe-selfie", kalder Apple det.

Af patentet fremgår det, at man kan invitere andre til en gruppe-selfie. Dem man inviterer får så en invitation på deres iPhone, som kan accepteres eller afvises. De folk der accepterer invitationen arrangeres nu på det kunstige fællesbillede, hvorefter billedet tages. Der er mulighed for at bruge både stillbilleder og video. Når billedet er taget kan man rykke rundt på personerne efter behov.

Patentet kan umiddelbart virke som skabt til Corona-tider og anbefalingerne om at holde afstand, men patentansøgningen er indleveret tilbage i 2018, så det er et rent tilfælde, at patentet er tildelt nu.

Som sædvanlig skal det også bemærkes, at selvom Apple har fået et patent, så er det ikke ensbetydende med, at funktionen nogensinde bliver til noget. Apple får hele tiden en masse patenter på alt muligt. Samme dag som Apple fik patent på den ovenfor beskrevne funktion, fik de patent på 56 andre ting også. Så det siger sig selv, at der skydes med spredehagl, og at det hele ikke kan ende med at blive brugt. Lige netop dette patent virker dog som noget, der sagtens kunne være et behov for.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.