Apple står til igen at overhale Samsung som verdens største producent at smartphones. Det er lanceringen af iPhone 8 og i særdeleshed iPhone X der rykker alvorligt rundt på markedsandelene i branchen. I årets tredje kvartal ligger Samsung på 21,1% mens Apple kun har 11,5% af markedet. I fjerdekvartal forventes det at Samsungs markedsandel falder til 18,2% mens Apples stiger til 19,1%. Fjerde kvartal er i øvrigt det kvartal på året hvor det bliver solgt markant flest smartphones.

Det er en imponerende præstation da Samsung i meget runde tal næsten solgte dobbelt så mange telefoner som Apple i seneste kvartal. Samsung sælger desuden omkring 15-20 forskellige smartphones med priser helt ned til under 1.000 kr, mens Apple kun sælger en god håndfuld hvoraf den billigste koster over 3.000 kr. I virkeligheden giver det slet ingen mening at sammenligne de to alene på salgstal.

Det hører selvfølgelig med til historien er der er tale om forventede salgstal. De kommer fra TrendForce. Ifølge en anden analyse fra Canalys sælger iPhone 8 Plus i øvrigt bedre end den regulære iPhone 8. Det er første gang det er sket at Plus-modellen er den mest populære. Apple opgiver ikke selv salgstal fordelt på de enkelte modeller.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.