Der er igen begyndt at komme gang i rygterne og spekulationerne omkring Apples projekt med udviklingen af en elbil. Vi hørte første gang om projektet tilbage i 2014 og siden er det gået lidt op og ned. I en periode gik rygterne på, at Apple havde skaleret ned og ikke længere ville bygge en bil, men "kun" selve systemet, der gjorde den selvkørende. Dette system skulle så implementere af andre bilproducenter. Nu er det vendt, så rygterne igen går på, at Apple vil bygge en hel bil. Ifølge Reuters, der har talt med folk der ved besked, går det virkelig fremad for Apple, der på det seneste er nået så langt, at selskabet nu er overbevist om, at de kan bygge en bil. Masseproduktionen forventes at begynde i 2024.

Blandt de nye interessante oplysninger er, at Apple er igang med at udvikle en helt ny type batteri, der har potentiale til at gøre batteriet radikalt billigere og give det større kapacitet, så bilen får længere rækkevidde. Det sker ved et nyt batteridesign, der fjerner en del inaktivt materiale, så der bliver mere plads til den aktive materiale, der faktisk betyder noget for kapaciteten. En af Reuters kilder fortæller, at det nye batteri svarer til første gang man så iPhonen.

Skal bygges på kontrakt

Apple vil ikke bygge bilen selv, men benytte samme model som for alle andres andre produkter, det vil sige få den bygget på kontrakt af dele produceret af forskellige underleverandører. Det forventes, at Apple skal op på mindet 100.000 biler årligt, før det giver mening at undgå den slags kontrakter.

Reuters forventer som sagt, at masseproduktionen starter i 2024, men advarer samtidig om at det kan blive forsinket, eller at Apple helt kan droppe ideen igen.

Ikke alle er enige i at det kommer til at ske i 2024. For et par uger siden, mente andre, at Apple allerede ville præsentere den nye bil i 2021. Analytikeren Ming-Chi Kuo, mener snarere at det først sker i 2025-2027 og at han ikke vil blive overrasket, hvis det først sker i 2028 eller senere.