Apple vil bygge endnu en datacenter i Danmark udover det de allerede er i gang med at bygge ved Viborg. Det skriver flere danske medier med Ritzau som kilde. Det nye datacenter kommer til at ligge ved siden af højspændingsstationen Kassø, hvilket giver så stor forsyningssikkerhed for strøm at Apple ikke behøver nødgeneratorer. Netop forsyningssikkerheden er en af hovedårsagerne til, at Apple vælger at placere to datacentre i Danmark. Datacenteret vil køre på 100% grøn strøm lige som alle Apples andre datacentre.

Datacenteret bliver i første omgang identisk med det i Viborg, men kan potentielt et endnu med at blive endnu større, hvis Apple vælger at udbygge det. Prisen for det nye datacenter bliver omkring seks milliarder kroner. Første etape ventes færdig i 2019 og vil byde på 50-100 varige arbejdspladser.

Det nye datacenter, såvel som det i Viborg, skal køre Appels internettjenester som iTunes Store, App Store, iMessage, Siri med videre på det europæiske marked.

Udover Apple ventes Facebook at have et datacenter klar i Odense i 2020 og Google har brugt 65 millioner kroner på grunde i Fredericia, dog uden nogen konkrete byggeplaner endnu. At Danmark er ved at udvikle sig til et centrum for IT-giganternes datacentre skyldes blandt andet at vi har Europas højeste forsyningssikkerhed for strøm, masser af grøn energi i elnettet, god plads og et køligt klima samt et smidigt offentligt system.

Scroll ned for at se kommentarer