Apple har fået et noget bizart sagsanlæg på halsen. Eller det er nok snarere et eksempel på, hvad der kan ske, hvis man glemmer at følge planen for sin medicinering.

Sagen involverer kendte skuespillere og politikere

I 1989 vandt sagsøgeren, Franz A. Wakefield, en kunst-konkurrence. Her blev han hædret af kongresmedlem William Lehman og filmstjernerne Sarah Jessica Parker og Robert Downey Jr. I mødet med disse, hævder Wakefield at han blev opfordret af kongresmedlem Lehman til at offentliggøre sine "forretningshemmeligheder" til FBI, herunder begrebet iPod, iTunes og iPhone.

Sagsøgeren hævder derudover, at han udviklede et venskab med Parker og lavede en aftale med hende om at markedsføre og kommercialisere iPod classic, nano, mini, shuffle, video, touch og photo samt iTunes og iPhonen. Parker skulle ifølge aftalen have haft 2% af indtægterne. Wakefield skulle efter eget udsagn have bedt FBI om at overvåge aftalens indgåelse.

"Stjal mine opfindelser og gav dem til Apple"

Wakefield hævder at FBI har set hans notesbog tilbage i 1989, hvor han i detaljer nævner alle de eksakte iPod-navne, iTunes-konceptet og så videre. Notesbogen skulle også indeholde detaljerede skitser på samtlige iPod-produkter.

Wakefield mener også, at Parker kontaktede Apples Steve Jobs for at præsentere ham for ideerne, inklusive prisen på $0.99 per sang i iTunes. I 2006 kontaktede Wakefield efter eget udsagn Parker, men hendes advokat fortalte at hun ikke erindrede noget om en sådan samtale omhandlende iPoden.

Ikke første gang

Sagsøgning mod Apple inkluderer derudover en klage Wakefield indgav til FBI i 2007, hvori han blandt andet henviser til lignende anklager mod Nintendo tilbage i 1993.

Tidligere i år har Wakefield skrevet et brev til Steve Jobs, hvori han kræver 2% af indtægterne fra iPod, iPhone og iTunes og øjeblikkeligt stop for yderlige produktion og salg.

Måske skulle man begynde at hamstre iPhones, bare for en sikkerheds skyld.

Manden er helt åbenbart "mentalt-udfordret", men det mest groteske er næsten, hvis en advokat har taget hans sag.

Kilde: appleinsider.com.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.