Er du en af dem der stadig bruger Apples Aperture til fotoredigering og -organisering, skal du til at lede efter et alternativ. I hvert fald oplyser Apple nu i et supportdokument, at næste udgave af macOS ikke vil understøtte Aperture. I dette dokument fortæller Apple også hvordan brugerne kan migrere til enten Apples egen Fotos-app eller Adobes Lightroom Classic.

Aperture blev lanceret i 2005 som Apples post-production-værktøj til profesionelle fotografer. Med Aperture kunne man importere or organisere billeder, redigere dem etc. I 2014 meddelte Apple at de ikke længere ville opdatere Aperture og i april 2015 blev Aperture helt fjernet fra Mac App Store samtidig med lanceringen af den nye Fotos-app, der var en sammensmeltning af netop Aperture og den lignende app iPhotos.

Aperture har dog kunne bruges helt op til den nuværende udgave af macOS, Mojave, hvis man har haft den installeret. Dog med nogle begrænsinger i ydelsen, såvel som det generelle præg af ikke at være optimeret i fem år. Men det slutter altså med næste udgave af macOS, hvor Apertures billedformater af tekniske årsager ikke længere kan bruges.

Som sagt skal du derfor nu enten undlade af opdatere macOS til version 10.15 eller finde et alternativ til Aperture. Du kan læse mere hos Apples supportdokument.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.