Tidligere på måneden lancerede Apple en ny udgave af iPhone SE. SE står egentligt for "special edition", men for kendere er SE ensbetydende med en prisvenlig iPhone.

Den oprindelige iPhone SE var kendetegnet ved at være en lille, kompakt mobil, og hører man til dem, der har håbet på at den nye iPhone SE også vil være det, bliver man slemt skuffet. Til gengæld er det også det eneste der kan sættes en finger på. Og bryder du dig ikke om små, kompakte iPhones, så er iPhone SE noget nær den perfekte iPhone på markedet lige nu.

Jeg har kigget nærmnere på den nye iPhone SE årgang 2020.

Velkendt design

Designmæssigt ligner den nye iPhone SE iPhone 8 en hel del. Som skrevet indledningsvis er mobilen vokset i forhold til den oprindelige iPhone SE. Skærmstørrelsen er således gået fra 4" til 4,7". Men den nye iPhone SE er stadig mindre end Apples andre iPhones og de fleste nyere Android-mobiler på markedet. Den er mærkbart smallere og derfor nemmere at holde om end de andre iPhones. Så selvom iPhonen SE er vokset, kan den med god ret stadig kaldes en kompakt iPhone. Grænsen for hvornår noget er kompakt, har bare rykket sig.

En ulempe ved den mindre størrelse er at der heller ikke er plads til så stort et batteri som i de større iPhones. Batteritiden er derfor ikke på niveau med de nyere iPhones.

Har man prøvet en af de nye iPhones med skærm til kant, virker rammen omkring skærmen på den nye iPhone SE stor. Kommer man fra en ældre iPhone, er det dog ikke noget problem. Til gengæld slipper man så for hakket i skærmen øverst, da kameraet og højtaler er bygget ind i rammen omkring skærmen. Den nye iPhone SE har også plads til hjem-knap og fingeraftrykslæser og har derfor ikke behov for Face ID. Om det er er frem- eller tilbageskridt er nok et spørgsmål om smag og behag. Personligt har jeg altid ment, at Face ID virkede som en eftertanke fordi Touch ID forsvandt, og ikke et mål i sig selv.

Moderne opladning - men den tilsvarende oplader mangler

En forbedring ved den nye iPhone SE er at den kan oplades trådløst samt at den understøtter hurtigopladning. Begge deler kræver dog at du selv anskaffer den nødvendige oplader. Der følger nemlig kun en standard 5W-oplader med i kassen. Det er lidt skørt. Apple burde for eksempel have vedlagt en 20W-oplader med USB-C.

Rent lydmæssigt hører iPhone SE til i toppen af mobiltelefoner - særligt i forhold til prisen. Den byder nemlig på stereolyd, hvilket er et særsyn i den klasse. Jackstikket til hovedtelefoner må man selvfølgelig kigge langt efter. Det løb er dog kørt for længst, så at blive ved med at hænge sig i det - som jeg har set visse anmeldere gøre - giver ingen mening. Irriterende, ja, men forventeligt.

Ganske fint kamera

En vigtig ting er kameraet. iPhone SE har et 12 megapixel kamera uden zoom, vidvinkel eller andre dikkedarer. Det kan ikke måle sig med flerkamerasystemet i Apples topmodeller, men sammenlignet med kameraerne med en enkelt linse i Apple andre iPhones er det markant bedre. Det tager ganske fine billeder med flotte farver. I dagslys, vel at mærke. Når lyset forsvinder ryger kvaliteten et niveau ned. Igen forventeligt, men acceptabelt. Vi skal huske på, at sammenligningsgrundlaget ikke er topmodellerne, men andre telefoner eller iPhones i samme prisklasse.

Ydelsesmæssigt er der ikke en finger at sætte på noget. iPhone SE har samme chip som iPhone 11-serien, det vil sige A13. Den er rigeligt hurtig. Kommer du fra eksempelvis en iPhone 8, som jo i sig selv kører fremragende, vil du aldrig opleve at du kører på sidste års hardware rent teknisk.

En vinder til prisen

Min konklusion er, at iPhone SE årgang 2020 er en fremragende telefon til prisen. Jeg tror ikke at nogen anden telefon kan matche den. Men tro ikke, at den kan sammenlignes med Apples topmodeller eller de bedste Androids, det kan den ikke. Men det er heller ikke meningen. iPhone SE er en prisvenlig folketelefon, hvor du for virkelig meget gennemprøvet teknologi for pengene. Skulle jeg selv ud og købe en ny iPhone ville jeg vælge iPhone SE, det er der ingen tvivl om.

iPhone SE kan eksempelvis købes hos Apple bilpriser fra 3.699 kroner (link).

ONX har en affilliate samarbejdsaftale med Apple. Hvis læserne køber noget efter at have klikker på vores link, modtager ONX en mindre betaling. Apple har ikke haft indflydelse på indholdet af denne artikel. Tak for støtten.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.