iPad 2 er en fantastisk god enhed. Den er understøttet af et kæmpe økosystem af apps, tilbehør og viden, som gør det muligt at foretage sig en masse produktive, kreative og underholdende ting på den. Den er lynhurtig og det er en stor fordel at den er blevet tyndere og lettere. Den har allerede fået 5 stjerner inden jeg har nået at skrive anmeldelsen, og i ved jo også allerede alt om hvad den kan. Lad os i stedet se på hvordan den så fungerer i praksis i forskellige situationer.

Sofa-surf

Det er skønt at sidde med iPad 2 i sofaen, især hvis man har et smartcover med, så virker det rigtig godt og ergonomisk at folde det til en trekant, så iPaden skråner naturligt, når man skal websurfe, lige skrive en email eller spille BingoBanko på TV2. Det virker som om, at der er lidt mere blæs på lysstyrken i iPad 2 og hurtigheden er en god gevinst ved websider og hvis man lige skal starte en ny app, så er det nærmest som at man bare multitask switcher til en der kører allerede. Lydkvaliteten er den samme som tidligere, men hvis man folder hele smartcoveret fladt ind under iPad 2, hvis den skal ligge på et bredt armlæn, så blokerer coveret lidt for lyden og den bliver mærkbart lavere.

Spil

Med sin opgradering til en dual core-processor og en meget kraftigere grafik-processor har iPad 2 taget et kæmpe spring indenfor gaming. Der er ingen forskel på iPad "casual" spil som Angry Birds, Cut the Rope og World of Goo, de er nøjatig ligeså gode på begge versionen af iPad. Der hvor der kommer til at blive sparket røv er indenfor 3D-spil, actionspil og realisme. Jeg fyrede op under RealRacing 2HD og det er en fed oplevelse, det er næsten som om man spiller Xbox eller Playstation. Ligeledes med Infinity Blade, som jeg prøvede at køre på begge iPads ved siden af hinanden og der er iPad 2 mærkbart mere detaljeret i skygger og bevægelser. Der kommer til at ske meget vildt og godt i denne kategori fremover, det er jeg sikker på.

Arbejde

Min faste samling af arbejds-apps, Quickoffice, Keynote, Pages, Numbers, Dropbox, Things, Evernote og GoodReader kom på med det samme. De normale operationer er meget det samme, da iPad 1 jo ikke ligefrem er langsom, men alligevel er der en mærkbar forbedring på opstart af apps, de kommer lynhurtigt op og data er loadet i appen næsten med det samme. Især Quickoffice redigering af word dokumenter har fået det ekstra pift, der gør det naturligt og flydende.

Kamera og Facetime

Mange anmeldelser har fokuseret på at opløsningen i kameraet ikke er den højeste, og det er helt korrekt, det er ikke imponerende. Men det behøver det sådan set heller ikke at være, da jeg tror at jeg mest kommer til at bruge det til Facetime og til at hurtigt sende et sjovt videoklip af noget der sker lige her og nu. Kameraet kræver at der er rimelig med lys indendørs, det bliver ret hurtigt lidt grynet. Facetime fungerer rigtig fint på iPad 2, men man skal helst sidde ned og føre samtalen, det kan trods den lettere iPad godt blive trættende i armen. Vi vender nok tilbage til iMovie i flere detaljer her på siden, men efter at have leget lidt med den, så er det ret imponerende at man lige kan smide en håndfuld klip sammen til en flot video og distribuere den ud med det samme. iMovie virker meget mere naturlig på iPad 2 end på iPhone 4.

HDMI output

En nyhed med iPad 2 er det meget nyttige HDMI-kabel. Udover bare det at kunne forbinde sin iPad til fladskærmen eller en (nyere) projektor, så er det smarte at det er et "rent" output af alt hvad du foretager dig på din iPad. Perfekt til undervisning, præsentation og til en hvis grad også spil (det kan være lidt svært med ledningerne hvis man skal bevæge den meget). Det er nemt at bruge og tilslutte, man kan endda oplade sin iPad samtidig. Man må leve med at iPad jo typisk ikke er samme 16:9 format som sin fladskærm (1024x768 er god gammel 4:3) og de sorte kanter, som det giver.

Skal man købe?

Konklusionen er meget enkel. iPad 2 er uden sammenligning verdens bedste tablet, og endnu en gang rykker Apple nogle hestehoveder foran, ligesom en del flere heste er begyndt at komme med i feltet.

Skal man så købe en? Hvis man ikke har joinet tablet-æraen endnu, så er iPad 2 et rigtig godt sted at begynde, især fordi at der er et helt univers af fantastiske apps at gå i krig med og det er nemt og ligetil at komme i gang. Har man den første iPad, kommer det meget an på hvordan man bruger den. Er det til lejlighedsvis sofa-surf, et sjovt spil og checke en webside, så er iPad 1 stadig et magisk produkt. Har iPad som hos mig overtaget mindst 50% af den tid, som jeg ellers bruger på min MacBook Pro, så er valget enkelt, ud og få fat på en iPad 2 - du kan være sikker på at din gamle iPad 1 sender magien videre til næste heldige bruger og du vil elske "turboladeren" på iPad 2.

Se også: WiFi-only eller 3G? og Opgradere til iPad 2 eller beholde den nuværende iPad?

Scroll ned for at se kommentarer