Analytikeren Ming-Chi Kuo forventer at Apple lancerer en ny og redesignet MacBook Pro næste år og at en redesignet MacBook Air følger efter i 2022. Begge vil have Mini-LED skærme.

I første omgang kommer to forskellige udgave af MacBook Pro'en. Den ene bliver formodentligt med en skærm på 14 tommer og den anden med en skærm på 16 tommer. Begge vil være med Apples egen systemchip. De får som sagt en nyt design. Et bud kunne være, at rammen omkring skærmen bliver mindre. Derudover skifter Apple skærmteknologi fra LCD til den særlige Mini-LED type. Du kan læse mere om, hvorfor Mini-LED er en interessant teknologi her.

Kuo forventer ikke at de stiger i pris sammenlignet med de nuværende. Mini-LED er godt nok noget dyrere end LCD, men til gengæld er Apples egen systemchip tilsvarende billigere end Intels chip, som Apple ellers har brugt. Det går altså nogenlunde lige op.

Der skulle også komme mindst én ny iPad med Mini-LED næste år. Til gengæld skal vi vente på en redesignet MacBook Air indtil 2022. Det er da heller ikke mere end en måned siden, at Apple lancerede en ny MacBook Air, dog med samme design, som tidligere.

Kuo forventer at salget af enheder med Mini-LED vil vokse voldsomt de kommende år, og har hæve sine estimater med 350-450% siden seneste udmelding. Det bliver MacBook'en der kommer til at trække læsset fordi de kommer før iPaden og samtidig vil opleve en højere vækst. Det forventes, at Apple vil kunne fordoble salget af MacBooks næste år takket være skiftet til egne systemchips og det nye design.