Rygterne om at Apple vil skifte væk fra Intel og over til egendesignede chips baseret på ARM-arkitekturen tager til. Og skiftet kommer hurtigere end man kunne forvente. Allerede senere på året skulle Apple være klar med de første MacBook-modeller baseret på de nye chips. Det mener den velkendte analytiker Ming-Chi Kuo.

Næste år følger så helt nydesignede MacBooks med samme type processorer. Det fremgår ikke om de ARM-baserede MacBooks bliver MacBook Pro, MacBook Air eller noget helt tredje. Det mest sandsynlige er nok, at det bliver en helt nye serie som et komplement til de to eksisterende. I hvert fald i første omgang.

Fordelen ved ARM-teknologien sammenlignet med Intels x86-teknologi er blandt andet, at ARM bruger mindre strøm ved samme hastighed. Ulempen er at l software skal skrives om, da man ikke umiddelbart kan afvikle x86-apps på ARM-hardware eller omvendt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.