Rygterne om at Apple vil skifte væk fra Intel og over til egendesignede chips baseret på ARM-arkitekturen tager til. Og skiftet kommer hurtigere end man kunne forvente. Allerede senere på året skulle Apple være klar med de første MacBook-modeller baseret på de nye chips. Det mener den velkendte analytiker Ming-Chi Kuo.

Næste år følger så helt nydesignede MacBooks med samme type processorer. Det fremgår ikke om de ARM-baserede MacBooks bliver MacBook Pro, MacBook Air eller noget helt tredje. Det mest sandsynlige er nok, at det bliver en helt nye serie som et komplement til de to eksisterende. I hvert fald i første omgang.

Fordelen ved ARM-teknologien sammenlignet med Intels x86-teknologi er blandt andet, at ARM bruger mindre strøm ved samme hastighed. Ulempen er at l software skal skrives om, da man ikke umiddelbart kan afvikle x86-apps på ARM-hardware eller omvendt.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.