Apples kommende VR-headset vil ikke alene få 15 indbyggede kameraer, det vil også få et avanceret system til eyetracking. Det mener analytikeren Ming-Chi Kuo. Det er ikke første gang, vi høre dette rygte, men Kuo har lidt flere detaljer med denne gang. Begrundelsen for overhovedet at have denne funktionalitet med er, at det gør styringen bedre og mere smidig sammenlignet med de fleste nuværende muligheder på markedet, hvor man styrer headsettet via en eller anden for for dims, man holder i hænderne. Samtidig vil det kunne fokusere processorens arbejde en hel del.

Kuo fortæller, at systemet består af en sender og en modtager, som analyserer øjnenes bevægelser og som vi avancerede logaritmer kan omsætte det til visning af bestemt billeder eller informationer.

Senderen udsender en bestemt eller flere forskellige bølgelænger usynligt lys, som rammer brugerens øjne, og bliver reflekteret tilbage til modtageren. Ved at se på forskellene mellem det afsendte og modtagne lys, kan systemet beregne hvordan øjet bevæger sig. Det kunne være i hvilken retning man kigger, samt pupillens størrelse etc.

Skal gøre processoren mere fokuseret

En af de ting det skal bruges til er at kunne skrue ned for opløsningen i de områder af skærmene, som brugeren ikke fokuserer på. Kigger man for eksempel til højre, vil venstre side af skærmen være i udkanten af ens synsfelt, og dermed mindre følsom overfor lavere opløsning. Ved at skrue ned for opløsningen i visse dele af synsfeltet, uden at man kan se det, spares der processorkraft, som så kan bruges andre steder, hvor det er mere vigtigt.

Man kan også forestille sig, at man kan bruge øjnene til at navigere gennem et menu system med. For eksempel ved at kigge på et menupunkt og blinke for at vælge det etc.

Kuo er formodentligt inde på noget af det rigtige. For nogle år siden, dukkede der nemlig nogle dokumenter frem i forbindelse med et konsulentfirmas evaluering af arbejdsmiljøet hos Apple. Heri blev nævnt flere episoder med Apple-ansatte, der havde ømme øjne efter at have brugt en nye prototype, hvor de fik usynligt lys i øjnene. Det kunne godt lyde som noget ala det Kuo nu fortæller om.