Sidste år lancerede Apple den mindste nye iPhone i årevis, nemlig iPhone 12 mini. Den har efter sigende ikke været en ubetinget salgsmæssig succes. Derfor mener analytiker (Ming-Chi Kuo), at Apple vil droppe den fra sortimentet igen. Fans at den lille iPhone får dog en sidste mulighed, da der stadig skulle komme en iPhone 13 mini i år. Næste år er det slut. iPhone 14 kommer kun i to forskellige størrelser, og en mini bliver ikke en af dem. Der kommer i stedet to telefoner med skærme på 6,1 tommer og to med skærme på 6,7 tommer. Til sammenligning har iPhone 12 mini en skærm på 5.4 tommer.

Når iPhone mini forsvinder, bliver iPhone SE igen den mindste iPhone i Apples sortiment. Den har for nuværende en skærm på 4,7 tommer, hvilket altså er mindre end iPhone 12 mini, men telefonens fysiske mål er lidt større end iPhone 12 mini.

Apple opgiver ikke selv salgstal for iPhonen eller fordelingen mellem de forskellige modeller. Flere uafhængige analytikere mener dog, at salget er beskedent. Der er dog ingen der har undersøgt, om det er størrelsen på iPhonen der ikke falder i folks smag eller om det er størrelsen på prissedlen, det handler om.

En mulighed er at mini'en som sådan ikke udgår, men at den overtager iPhone SE's plads som et sekundært og budgetvenligt alternativ til Apples topmodeller.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.