Det ikke mere end nogle uger siden, jeg skrev om at priserne på iCloud-lagerplads er alt for dyr. Vil man have 1TB lagerplads i Apples sky koster det 1.668 kr. En horribel høj pris sammenlignet med konkurrenterne - og med hvad der er rimeligt i det hele taget.

Nu viser Amazon hvordan man gør den slags. De tilbyder nu ubegrænset lagerplads for helt ned til $11,99 per år. Det er 82 kr om året. Og det er ikke en slåfejl. Toogfirs kroner om året! Dette dækker ubegrænset plads til fotos samt 5GB ekstra plads til videoer, dokumenter og andre ting. Den store pakke, der giver ubegrænset plads til alt koster $59,99 om året. Det er 412 kroner. Der er endda et tilbud om tre måneder gratis, hvis man vil prøve det af.

Amazons pris er - i hvert fald indtil videre - dog kun gældende i USA. Pointen er dog til at tage at føle på. Lagerplads koster stort set ikke noget i dag. Vi snakker måske 30-40 kr per TB per år. At Apple tillader sig at tage næsten 1.700 kr for det, er ganske enkelt røveri ved højlys dag. Set fra Apples side kan det selvfølgelig være fornuftrigt nok. Hvis tilstrækkeligt mange folk betaler, er der jo ingen grund til at ændre på det.

Det eneste store hage ved Amazons tilbud er, at meget få apps og services integrerer direkte med det, som de gør med iCloud eller Dropbox. Men det kan de jo komme til. Hvis kunderne strømmer til Amazon i stor stil, vil udviklerne nok følge med og tilbyde mulighederne også.

Samtlige ens billeder i skyen for 82 kroner om året bør i hvert fald være en pris, der får samtlige aktører på markedet til at gentænke deres forretningsplan og priser på deres services. Dette gælder ikke bare Apple, men også udbydere af online backup etc.

Se mere hos Amazon.