Med lanceringen af den nye Apple TV i oktober, kommer også muligheden for at installere spil og tilknytte en gamepad.

Apples retningslinjer gør det dog klart, at apps skal kunne kontrolleres via den medfølgende fjernbetjening. Det må med andre ord ikke være et krav, kun et supplement, at der skal bruges en tredjeparts controller.

Logikken bag er god nok. Uden dette krav, ville folk risikere at købe en app, der ikke virker fordi den kræver en eller anden ekstern dims. At lade valgfrit tilbehør være eneste måde at styre en app på, vil ikke give andet end frustration. Omvendt vil det nok også være en begrænsning for hvilke spil, der kommer til enheden.

Det betyder altså, at selvom udviklere vil tillade brug af gamepads, skal spillene fungere alene med den medfølgende fjernbetjening også. Hvor strengt Apple vil fortolke dette, er dog uvist. Måske er det i orden, at den medfølgende fjernbetjening alene virker til de basale ting, måske er det et krav at den skal dække alt. det vil tiden vise.

Kravene er i øvrigt identiske med hvad der gælder for iPhonen og iPaden. Her er det også et krav, at en ekstern controller ikke er eneste måde at styre appen på.